Nyheter på Hansén Bil och Maskin!

Oktober 2022

Scrolla ner och se vad som hänt sen sist.

OBS!!  Kolla gärna in nyheter och tips på på rutan  ”Blanketter och annat för in Arbetsmiljö”. där står bla. hur ni ska fylla i löne- och maskinrapporter, allt för att underlätta för alla.

Längst ner på denna sidan hittar ni bilderna ni har skickat in till oss.

 

Så är sommaren över och hösten är här. Jakt, bärplocknig eller bara mysa inne under en filt.  Hoppas ni får en fin höst! 

Det kom ett brev i postlådan!

Jag vill att du läser igen om det och sista sidan skriver du under och lämnar in på kontoret. Det går jättebra att lämna in det tillsammans med Löne- och maskinrapporterna. 

Det följer med ett litet brev också där det står att ni ska gå in på hemsidan och koll in ”Nyheter” så är du här för första gången så Välkommen! 🙂 och om du brukar kolla in här så säger jag bara… Kanoners!! 

För om alla kollade in sidan regelbundet så skulle vi nå ut med information snabbt till er alla!

Kom ihåg…detta gäller alltid!!!
Lämna in tidrapporten senast den 5:e i månaden efter. Tänk på att skriva in projektnummer/projektkod på följesedeln. 
(Är du osäker på ur du fyller i dem så finns mer information på ”Blanketter och annat för din Arbetsmiljö”)
Har du sedlar som du inte lämnat in, så gör det snarast…annars kanske du hamnar på Helenas döskallelista!! 

Lägg gärna sedlar och tidrapporter i Postlådan utanför kontoret.

Fyll även i en maskinrapport på de timmar du gör på garaget eller andra interna jobb!

 

 

 

 

 

 
I oktober firar vi
Jim Blomqvist
Jonny Hägglund
Erik Brännmark
Thor Gjelseth
Tommy Johansson
Anton Rutberg
Sven Larsson
Inge Rova
Henrik Fors
och 
Simon Greus
Grattis till er alla, hoppas ni får en fin dag!

Jag har fått bilder av er och de har jag lagt in på olika ställen på hemsidan. De är samlade på rubriken ”Om företaget” klicka på rubriken eller scrolla ner…

Jag efterlyser fler bilder så har du tagit nåra fina bilder på din arbetsplats så skicka dem till mej så lägger jag in dem 
Anneli 076-492 62 33 eller anneli@hansenmaskin.se                                                       

Nu har vi börjar snart med att bygga om garaget på Tuvåkra.  Det ska bli större lokaler och en verkstad.

 

Nya enheter på företaget är:

Det kommer in två nya grävmaskiner

161 Cat 330
162 Volvo EW160E

Vi har verksamheter i gång på flera håll i Sverige. Från Nyköping i söder till Kiruna i norr. Bl.a.  åt LKAB i Kiruna, NCC i Luleå 

Nedan ser ni några av dem…

I Malmberget – LKAB Nu är den selektiva rivningen klar så nu fortsätter vi med att riva själva byggnaden av Välkomnaskolan.

Piteå, Vindkraftverk i Markbygden – Vi fortsätter att förbereda för fler vindkraftverk åt BDX med 6 maskiner och dumprar från oss.

Mårängsskolan, Boden –  Vi fortsätter med den selektiva rivningen av skolan.

Hertsön, Luleå –   Ny skola ska byggas med moduler, se bilder nedan 

Norrbothniabanan, Veidekke:

Vår moderna rallare bygger järnväg mellan Umeå och Luleå. De är ännu i Umeå-Dåva och där har vi 11 enheter på plats.. 3st grävmaskiner, 2st schaktmaskiner och 6 dumprar.

Norrbothniabanan är en 27 mil ny kustnära järnvåg mellan Umeå och Luleå som kommer att göra det snabbare, säkrare och mer miljövänligt att resa och transportera gods i hela landet.

Med Norrbothniabanan förbättras kapaciteten avsevärt då den nya, järnvägen går i en rakare sträckning nära kusten där Norrlands största städer finns. Det kommer att klar tyngre laster och högre hastigheter vilket gynnar godstrafiken.
Utsläppen av koldioxid beräknas minska med ca 80 000 ton per år genom att flytta transporter från väg till järnväg.
Med halverade restider krymper avståndet mellan Norrlandskusten och det blir lättare att resa mellan orter i regionen och invånarna kan nå en större arbetsmarknad och ett större utbud av kultur, shopping och evenemang.

Förbifart Stockholm – Tunnelbygget E4 Norr om Stockholm –

Vi har en hjullastare, två grävare och flera mark arbetare från oss som jobbar med den nya sträckningen av E4 är 21 kilometer lång, från Kungens Kurva till Häggvik.
Totalt är tunnelsystemet cirka 5,5 mil långt eftersom vi bygger två separerade tunnelrör för nya E4 samt av- och påfarter i tunnlar till trafikplatserna, samt arbetstunnlar för att kunna komma ner och spränga ut berget. Vi bygger också sex nya trafikplatser som ansluter den nya vägen till det befintliga vägsystemet.
Anläggningen beräknas kunna öppnas för trafik 2030 och då binder vägen ihop norra, västra och södra Stockholm, minskar sårbarheten i trafiksystemet och kan avlasta Essingeleden. Läs mer om projektet här

LUMIRE –   Några av våra maskiner och mark arbetare är åt Luleå kommun och  jobbar med att byta ut avloppssystemen i Luleå kommun. Bland annat i Gammelstad och Sunderbyn

Sen har vi medarbetare som kuskar på våra vägar med maskiner och tillbehör eller som är på olika uppdrag och projekt, eller de som är på olika Rivnings och sanerings jobb. 

Har jag missat något får ni gärna höra av er så lägger jag in det. Jag tänker att ni är ju utspridda över en stor geografi och vi är 140 anställda så på detta sättet får ni lite info om var vi håller till. 

 

Lämna in maskinrapporter och lönerapporten senast den 5:e varje månad. Läs informationen ovan… 

Utbildningar – Har du behov av någon utbildning? eller har du fundering kring utbildning så meddela Anneli.

 

Hansén Maskin har kollektivavtal med Maskinentreprenörerna och det innebär att alla anställda går under det antalet. Ni kan tillhöra andra avtal men det är ändå ME:s/SEKO:s kollektivavtal som styr.

Nya löner 2022 kommer i juni månad enligt avtal.

Vill ni däremot byta fack för att ha ett mer verksamhetsanpassat medlemskap så är det Seko ni ska byta till alt IF-Metall om ni är ute i verkstan

Tillbud och Förbättringar – Om ni ser att det finns risk för att det kan ske en olycka så meddela det till er arbetsledare eller Anneli så kanske vi kan undvika att det blir en olycka. I varje fordonspärm så finns ett rött block där ni skriver in om det har hänt ett tillbud/olycka,  vad som hänt litet eller stort och lämna in till Anneli eller ring så hjälper hon er att fylla i tillbudsrapporten.
Det är viktigt att det kommer fram vad som har hänt så det kanske kan undvikas i framtiden! 

Tänk på säkerheten för er och era medarbetare!

Läs mer om riskbedömingar här på hemsidan, välj rutan Blanketter och din arbetsmiljö. Där hittar du det mesta ang din arbetsmiljö. 

”Det är lättare att veta hur man ska gå om man vet vart man är påväg”

Nedan ser du bilder från våra fordon och arbetsplatser. Saknar du ditt fordon så ta ett foto med mobilen och skicka till Anneli 076-4926233 eller anneli@hansenmaskin.se så lägger jag in det här.

En jobbarkompis!!
Dikning, Öändan åt Lumire
Tunnelbygget i Stockholm
Tunnelbygget i Stockholm
Tunnelbygget i Stockholm
Föregående
Nästa